Külsőleg

A bőr érzékeny felület, ezért a kor előrehaladtával az arc – is – fokozott ápolást igényel.  

A bőr rugalmasságának elvesztése a harmincas éveinkben kezdődik és egyre gyorsabbá válik. Ehhez hozzájárul, hogy idővel csökken a kollagén és elasztin termelődés, valamint a bőr vízmegkötő képessége. Az anyagcsere folyamatok is lelassulnak, ebből adódóan a regenerálódás is lelassul,  szinte majdnem megáll. A bőr növekedési faktora is idővel rohamosan lecsökken. Ez okozza a bőr hirtelen megereszkedését, öregedését. Ráadásul az évek múlásával a bőr egyre vékonyabbá válik, csökkenni kezd a faggyútermelődés, a zsíros és normál bőr is zsír- és vízhiányosabbá válik.                                                                       

Tudatosabb bőr-, szem- és dekoltázs ápolásra lesz szükség. 

Aranyszabály, a rendszeres arctisztítás. Reggel és este alaposan tisztítsuk és tonizáljuk arcbőrünket és a dekoltázst! Így az arcápoló kozmetikumok  sokkal jobban hasznosulnak. A 40 év feletti életkorban már elemi szüksége van a bőrnek hidratáló és tápláló hatóanyagokra, amelyek lehetőleg kollagént, hialuronsavat és Q10 koenzimet is tartalmaznak. Emellett érdemes hetente egy-két alkalommal arcmaszkot, pakolást használni, ami koncentráltan juttatja a bőrbe a hatóanyagokat. Sose feledkezzünk meg a dekoltázs ápolásáról sem!

Fontos odafigyelnünk arra, hogy a készítményeket rendszeresen használjuk reggel és este, hiszen a bőr megújulása minimum egy hónap. 

Ezt kell figyelembe venni akkor is, amikor az arcjóga arctorna® gyakorlatokat elkezdjük végezni,  beépítjük a napi arcápolási rutinba, hiszen egy normál női arcon 2-3 hónap elteltével lesz látható az eredmény. Igaz, ez már látványos javulásnak mondható. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.